Special opleiding: Inzet en impact: Moeizaam op weg naar ‘lerende arbeidsmarkt’. Investering in opleiding moet stijgen

HR Square 58
In 2001 engageerden de Vlaamse regering en de sociale partners zich in het Pact van Vilvoorde tot de volgende doelstelling: “Vlaanderen is in 2010 verder geëvolueerd naar een lerende samenleving. Het levenslang en levensbreed leren zijn ingebed in de samenleving.” Op het vlak van de scholingsgraad van de bevolking zal deze doelstelling gehaald worden, maar op het vlak van permanente vorming zijn meer inspanningen vereist. Dat kunnen we afleiden uit het jongste kwartaalbericht van het departement Werk en Sociale Economie. Minder vroegtijdige schoolverlaters Door de leerplicht is deelname aan het initiële onderwijs in Vlaanderen verzekerd tot 18 jaar. Het aandeel jongeren dat het onderwijs verlaat zonder diploma, ligt relatief laag: 9,3% tegenover 14,8% gemiddeld in de EU-27. Vlaanderen realiseert in 2007 voor het tweede jaar op rij de Europese doelstelling van maximaal 10% vroegtijdige schoolverlaters. In 2007 bleek bijna 87% van de Vlaamse jongeren in de leeftijdsgroep 20-24 jaar in...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.