Special Participatie: Van Roey pakt uit met eigen participatiesysteem. Nieuwe wind door het bedrijf

HR Square 55
Groep Van Roey telt in totaal 650 medewerkers, verdeeld over Van Roey nv (bouwprojecten), Van Roey Project nv (totaalprojectontwikkeling) en Groep Sportoase nv (exploitatie van sportaccommodatie). Het bouwbedrijf zelf (Van Roey) stelt ongeveer 250 personeelsleden tewerk en zette in 1998 de stap naar een participatieplan, als onderdeel van een groter beleidsgeheel. Gedelegeerd bestuurder Eddy Cox: “De bedrijfsleiding wilde werk maken van deugdelijk bestuur op lange termijn. Dit betekende afgelijnde operationele bevoegdheden binnen het directiecomité, de uitbreiding van de raad van bestuur met leden van het management en onafhankelijken, en participatie van de werknemers als aandeelhouders en medebestuurders.” Als eerste stap wilde het bouwbedrijf zijn personeelsleden laten delen in de winst. Deze financiële participatie had als bijkomende troeven dat ze het familiebedrijf Van Roey aantrekkelijker maakte als werkgever en dat ze een gemeenschappelijk belang creëerde tussen de werknemers, de aandeelhouders en de deelnemende bedrijven. Van Roey heeft immers ook nog een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.