Special preventie, bescherming en veiligheid: Training, opvang en maatregelen onontbeerlijk. Hoe omgaan met agressieve klanten?

HR Square 54
Eind januari bleven de Antwerpse trams en bussen van De Lijn 24 uren op stal staan. Ook het spoorverkeer kampte de voorbije maanden geregeld met vertragingen door werkonderbrekingen van treinbegeleiders. De aanleiding voor de stakingen waren telkens gevallen van agressie. De directe aanleiding bij De Lijn in Antwerpen eind januari was een incident op lijn 14. De bus zat erg vol en enkele jongeren duwden de hele rit op de bel en openden de deuren via de knop voor de noodopening. Ter hoogte van de luchthaven van Deurne vroeg de chauffeur de jongeren de bus te verlaten. Daarbij beschadigden ze een binnenspiegel. Toen de chauffeur de spiegel wilde herstellen, kreeg ze een duw, waardoor ze op de grond viel. Eind december legden de treinbegeleiders van de stelplaats La Louvière het werk neer omdat een treinbegeleidster was lastig gevallen door drie personen zonder vervoerbewijs. Enkele dagen voordien had ook een andere...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.