Special preventie, bescherming en veiligheid: Training, opvang en maatregelen onontbeerlijk. Hoe omgaan met agressieve klanten?

HR Square 54
Eind januari bleven de Antwerpse trams en bussen van De Lijn 24 uren op stal staan. Ook het spoorverkeer kampte de voorbije maanden geregeld met vertragingen door werkonderbrekingen van treinbegeleiders. De aanleiding voor de stakingen waren telkens gevallen van agressie. De directe aanleiding bij De Lijn in Antwerpen eind januari was een incident op lijn 14. De bus zat erg vol en enkele jongeren duwden de hele rit op de bel en openden de deuren via de knop voor de noodopening. Ter hoogte van de luchthaven van Deurne vroeg de chauffeur de jongeren de bus te verlaten. Daarbij beschadigden ze een binnenspiegel. Toen de chauffeur de spiegel wilde herstellen, kreeg ze een duw, waardoor ze op de grond viel. Eind december legden de treinbegeleiders van de stelplaats La Louvière het werk neer omdat een treinbegeleidster was lastig gevallen door drie personen zonder vervoerbewijs. Enkele dagen voordien had ook een andere...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.