Special Preventie: Gezondheidsbeleid op de werkplek. “Maak de gezonde keuze makkelijkst”

HR Square 70
Essentie ■ Hoe groter het bedrijf, hoe meer aandacht voor preventie op het gebied van gezondheid. ■ Sleutelfiguren kunnen bewust gemaakt worden van de noodzaak van een gezondheidsbeleid. ■ Op lange termijn kunnen de effecten op het ziekteverzuim in rekening gebracht worden. ■ Gezondheid is positief voor het werk, en (gezond) werk is goed voor de gezondheid. De campagne ‘Move Europe’ van het European Network for Workplace Health Promotion wil bedrijven en andere organisaties stimuleren om te investeren in gezondheidsprogramma’s. Bedoeling is de levensstijl van de medewerkers te verbeteren. Het eerste luik van de campagne liep in heel Europa van mei 2007 tot maart 2009. Dit jaar wordt al met een tweede luik gestart, dat in ons land in oktober 2009 gelanceerd wordt. ‘Move Europe’ focust op vier onderwerpen: ■ gezonde voeding ■ meer beweging ■ antirookbeleid ■ stresspreventie. De campagne reikt bedrijven een hulpmiddel aan: de Company Health Check....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.