Special Preventie: Tips. Zo stimuleert u medewerkers om gezonder te leven

HR Square 70
Wie gezond leven wil promoten, moet niet alleen activiteiten gericht op gezondheidseducatie organiseren. Er moeten ook drempels (voor het maken van de gezonde keuze) in de werkomgeving weggehaald worden. We selecteren uit de vele tips van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ). Anders gaan eten en drinken - Vul drankautomaten en het cafetaria-aanbod met het oog op variatie en gezondheid. - Plaats water bovenaan in de automaat, de gesuikerde dranken onderaan. - Verlaag zeker de prijs van het water (beter: bied het altijd gratis aan). - Verlaag de prijs van gezonde voeding. - Wijs de ‘betere keuze’ aan en zet die op de best zichtbare en best bereikbare plaats. Aanmoedigen om te bewegen - Zorg voor aantrekkelijke affiches en folders over beweging en verspreid die op relevante plaatsen in het bedrijf, bijvoorbeeld een poster op de liftdeur die het gebruik van de trap aanmoedigt. - Maak de trappenhal...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.