Special Preventie: ‘Wellbeing’ bij Procter & Gamble. “Medewerkers zijn de beste reclame”

HR Square 70
Essentie ■ Jaarlijkse personeelsenquête vormde aanleiding voor welzijnsinitiatief. ■ P&G maakt welzijnsacties efficiënt en effectief door ze te verankeren in zijn algemeen beleid. ■ Ook de overlegorganen (comité voor preventie en bescherming op het werk en ondernemingsraad) worden betrokken. ■ Het gaat ook om ‘winst’: medewerkers in een stimulerende omgeving leveren een betere bijdrage aan de business. Procter & Gamble is de groep achter heel wat bekende merken van huishoud- en schoonmaakproducten, cosmetica en voeding. Het Amerikaanse concern heeft drie vestigingen in België: twee productiesites (Mechelen en Aarschot) en een groot R&D-centrum met administratieve diensten in Strombeek-Bever. Dat Brussels Innovation Center (BIC) telt 1664 medewerkers. Aanleiding voor de start van het welzijnsinitiatief waren de resultaten van de jaarlijkse personeelsenquête. “In 2006 stelden we vast dat de cijfers in verband met het werk-leven-evenwicht en persoonlijk welzijn al een aantal jaren daalden”, vertelt Koen Van Gestel, diensthoofd Preventie en Milieu van P&G...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.