Special sociale secretariaten: Naar een andere beloning voor sociale secretariaten. Wat is een eerlijke prijs?

HR Square 67
Essentie ■ Sociale secretariaten krijgen intresten op de RSZ-bijdragen die ze doorstorten naar de overheid. ■ De regering wil de termijnen van doorstorten herbekijken. ■ De beroepsfederatie wil sowieso op zoek naar een alternatieve financieringswijze, want “een bepaalde termijn om over de RSZ-bijdragen te beschikken, is geen correcte verloning.” Over de RSZ-bijdragen die door de erkende sociale secretariaten doorgestort worden naar de overheid is het laatste woord nog niet gezegd. De regering heeft in het kader van de nieuwe begroting de doorstortingstermijnen herbekeken. Jos Gijbels, directeur van de Unie van erkende Sociale Secretariaten, betreurt de gang van zaken: “We hebben opnieuw hetzelfde debat moeten voeren. Sommigen lieten nog maar eens verstaan dat het systeem te veel intresten oplevert aan de sociale secretariaten. Maar het zijn deze opbrengsten, die onze leden in staat stellen hun prijzen laag te houden en zo onrechtstreeks bedrijven ondersteunen.” Sociale vrede Gijbels voert zelfs een markant...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.