Special sociale secretariaten: Naar een andere beloning voor sociale secretariaten. Wat is een eerlijke prijs?

HR Square 67
Essentie ■ Sociale secretariaten krijgen intresten op de RSZ-bijdragen die ze doorstorten naar de overheid. ■ De regering wil de termijnen van doorstorten herbekijken. ■ De beroepsfederatie wil sowieso op zoek naar een alternatieve financieringswijze, want “een bepaalde termijn om over de RSZ-bijdragen te beschikken, is geen correcte verloning.” Over de RSZ-bijdragen die door de erkende sociale secretariaten doorgestort worden naar de overheid is het laatste woord nog niet gezegd. De regering heeft in het kader van de nieuwe begroting de doorstortingstermijnen herbekeken. Jos Gijbels, directeur van de Unie van erkende Sociale Secretariaten, betreurt de gang van zaken: “We hebben opnieuw hetzelfde debat moeten voeren. Sommigen lieten nog maar eens verstaan dat het systeem te veel intresten oplevert aan de sociale secretariaten. Maar het zijn deze opbrengsten, die onze leden in staat stellen hun prijzen laag te houden en zo onrechtstreeks bedrijven ondersteunen.” Sociale vrede Gijbels voert zelfs een markant...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.