Special sociale secretariaten: Sociale secretariaten in kaart. Het ‘fenomeen’ sociale secretariaten in één blik

HR Square 67
Essentie ■ België telt 39 erkende sociale secretariaten. ■ Ze opereren in een bijna verzadigde markt. ■ De tijd is rijp voor een sterkere profilering. Sociale secretariaten zijn een ‘Belgisch fenomeen’. Door hun verscheidenheid in strategie en diversificatie, valt het niet mee de sector duidelijk in kaart te brengen. We ondernemen een poging in vier kernvragen. 1. Evolutie aantal sociale secretariaten ■ 2000: 48 erkende sociale secretariaten (erkende sociale secretariaten mogen naast loonberekeningen ook bedrijfsvoorheffingen en sociale zekerheid innen) ■ 2009: 39 erkende sociale secretariaten 2. Evolutie leden van de beroepsfederatie ■ In 2009 zijn er van de 39 erkende sociale secretariaten 37 lid van beroepsfederatie Unie van erkende Sociale Secretariaten (USS). ■ Van alle loonberekeningen die via sociale secretariaten passeren, gaat 98 procent via een bij USS aangesloten sociale secretariaat. 3. Evolutie activiteiten van de groepen die ontstaan zijn vanuit de sociale secretariaten Er is geen concrete inventaris voorhanden...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.