Special: Werving en selectie. Cijferen is moeilijk, maar brengt op

HR Square 45
Onderzoek van de Cranfield School of Management reveleert dat de managers van Britse bedrijven zich niets aantrekken van de kosten en baten van rekrutering. Minder dan de helft volgt op of wat ze spenderen aan rekrutering ook kosteneffectief is. Wanneer ze zich realiseren dat hun werving- en selectiesysteem niet naar behoren werkt, trachten ze het probleem te verhelpen door er nog meer geld tegenaan te gooien. Meer dan vier op vijf Britse managers verwachten een stijging of een status quo van het rekruteringsbudget. Toch evalueert minder dan de helft het succes van een individueel rekruteringsverloop. Twee derden evalueren wel het algemene rekruteringsproces, maar slechts een kwart doet dit op basis van de kost per aanwerving, de enige echte waardemeter volgens de managementschool. De meeste bedrijven komen niet verder dan het bijhouden van het aantal sollicitanten die op de shortlist geraken, het meten van de tijd nodig om een vacature in...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.