Special:Personeelsbeleid in de uitzendsector Even sterk in HR als in interimwerk?

HR Square 44
Het aantal vaste medewerkers in de uitzendsector is in de loop van de voorbije 15 jaar gestegen van 1781 (1990) naar 5243 (2005). In 2005 telde de sector 130 uitzendbedrijven en 1135 agentschappen, werd een omzet van 3,383 miljard euro gegenereerd, presteerden alle uitzendkrachten samen 159,1 miljoen uren en nam de totale activiteit van de sector toe met 6,7%. De cijfers voor 2006 waren bij het ter perse gaan nog niet bekend, maar het ziet ernaar uit dat de sector vorig jaar opnieuw met 10% is gegroeid. Dit zal ongetwijfeld ook tot uiting komen in een toename van het vaste personeelsbestand. Uitzendbedrijven worden verondersteld specialisten te zijn in personeelsvoorziening en begeleiding. Slagen zij erin hun personeelsbeleid aan te passen aan de toch wel explosieve groei van het jongste decennium? Hoe ziet hun personeelsbeleid eruit en wat ondernemen ze op het gebied van rekrutering en selectie, motivatie en opleiding? Om antwoord...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.