Special:Personeelsbeleid in de uitzendsector Even sterk in HR als in interimwerk?

HR Square 44
Het aantal vaste medewerkers in de uitzendsector is in de loop van de voorbije 15 jaar gestegen van 1781 (1990) naar 5243 (2005). In 2005 telde de sector 130 uitzendbedrijven en 1135 agentschappen, werd een omzet van 3,383 miljard euro gegenereerd, presteerden alle uitzendkrachten samen 159,1 miljoen uren en nam de totale activiteit van de sector toe met 6,7%. De cijfers voor 2006 waren bij het ter perse gaan nog niet bekend, maar het ziet ernaar uit dat de sector vorig jaar opnieuw met 10% is gegroeid. Dit zal ongetwijfeld ook tot uiting komen in een toename van het vaste personeelsbestand. Uitzendbedrijven worden verondersteld specialisten te zijn in personeelsvoorziening en begeleiding. Slagen zij erin hun personeelsbeleid aan te passen aan de toch wel explosieve groei van het jongste decennium? Hoe ziet hun personeelsbeleid eruit en wat ondernemen ze op het gebied van rekrutering en selectie, motivatie en opleiding? Om antwoord...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.