Square – Caleidoscoop.

HR Square 163
Zelfsturende teams zorgen voor moeilijke werk-privébalans Zorgmedewerkers in zelfsturende teams ervaren een slechtere werk-privébalans dan medewerkers in meer traditionele organisaties. Ze hebben vaak het gevoel dat ze heel wat werk op privémomenten moeten presteren. Anderzijds menen de zelfsturende medewerkers wel dat ze klantgerichter en efficiënter kunnen werken. In zelforganiserende zorgbedrijven krijgen medewerkers meer autonomie, waardoor hun verantwoordelijkheden toenemen. Zorgmedewerkers hebben immers almaar meer verantwoordelijkheden en regelmogelijkheden nodig om goed en snel te kunnen inspelen op de individuele wensen en behoeften van hun cliënten. Daardoor gaan steeds meer zorgbedrijven zelforganiserend werken.In zelfsturende teams lopen vooral de betrokken en bevlogen medewerkers een hoog risico op een minder goede werk-privébalans. Ze hechten veel belang aan hun werk en zetten zich continu in om de organisatie te verbeteren. Doen ze dat te lang te intensief, dan kan langdurig verzuim het gevolg zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Effectory bij meer dan 20.000 respondenten. Teamcoach...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.