Square – Crisiscommunicatie met Anne-Sophie Claeys

HR Square 189
Interne communicatie is altijd belangrijk, maar wanneer er een crisis uitbreekt in deorganisatie, van eigen makelij of niet, wordt ze pas echt cruciaal. Interne communicatie kaneen deel van de oplossing zijn óf ervoor zorgen dat er bovenop de eerste nog een tweede crisisontstaat.Neen, eigenlijk is het niet aan HR om de verantwoordelijkheid op te nemen over de interne(crisis)communicatie en dus is dit artikel eigenlijk niet voor de HR-verantwoordelijke bedoeld.Althans, dat is wat professor An-Sofie Claeys ervan vindt. “Idealiter heb je eencommunicatiedepartement dat losstaat van het marketing- en HR-departement – daar ben ik rotsvastvan overtuigd. Dat communicatiedepartement neemt de interne en externe communicatie op zich enzorgt dus ook voor een crisiscommunicatieplan. Maar natuurlijk zit de HR-verantwoordelijke meein het crisiscommunicatieteam, want die is superbelangrijk”, zegt ze. “Los van crisissituatiescommuniceert HR natuurlijke over de echt HR-onderwerpen, maar alle motiverende communicatie,over strategische plannen en beleid, hoort eigenlijk bij dat communicatiedepartement, die ook hetpersoneelsblad schrijft,...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.