Square – De adviesraad. Talentmanagement. Hipo’s moet je identificeren, ontwikkelen en ruimte geven

HR Square 163
Uit onderzoek van CEB blijkt duidelijk dat er iets schort aan de manier waarop organisaties vormgeven aan hun hipo-programma. Gevolg is dan ook dat de helft van de high potentials na vijf jaar de organisatie heeft verlaten. Doodzonde, want bedrijven investeren fors in die groep. Door de high potentials correct te identificeren en ze op de juiste manier te laten groeien, kan HR fors bijdragen aan de resultaten van de onderneming. Wie zijn ze? Alles start met het identificeren van de high potentials in de organisatie. Ervaring leert dat relatief veel bedrijven subjectieve maatstaven hanteren. Bovendien blijken heel wat organisaties hun high performers te labelen als high potentials: ze gaan er vanuit dat wie in zijn huidige rol goed presteert, dat ook zal doen in een toekomstige rol. Ons onderzoek leert evenwel dat dit slechts in 15 procent van de gevallen opgaat. Organisaties moeten herdefiniëren wat een high potential voor...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.