Square – Diversiteit. Onderzoekers en professionals beklemtonen het belang. Hoe maakt u werk van diversiteit in het bedrijf?

HR Square 163
Voor het achtste jaar op rij organiseert het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) de Social Academy, een reeks academische zittingen die willen bijdragen aan een constructieve sociale dialoog in het Belgische economische weefsel. Beleidsmakers, CEO’s, HR-professionals, onderzoekers en andere deskundigen delen er hun kennis en ervaring. De sessie ‘Diversiteit maakt het verschil’ kaartte alvast een brandend actueel thema aan. “Een divers personeelsbeleid laat toe meer en betere kandidaten te vinden, en niet alleen voor knelpuntberoepen. Dat leidt tot betere prestaties en een groter concurrentievermogen. Bovendien is een billijkere maatschappij gewoonweg een betere maatschappij, waarin ook bedrijven beter gedijen”, poneert Michèle Claus, eerste adviseur van het competentiecentrum Werk & Sociale Zekerheid van het VBO. Maar hoe vertaal je dat perspectief in het personeelsbeleid en de organisatiecultuur?  Wat is de prijs van tunnelzicht?  Om de Europese doelstellingen voor de werkzaamheidsgraad tegen 2020 te realiseren (73,2 procent van de beroepsbevolking aan het werk),...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.