Square. HRR in de retail – Case AD Delhaize. Supermarkt maakt van HR een prioriteit

HR Square 202
2020 was het jaar van alles of niets. Ofwel draaide de business overuren, ofwel legde corona alles aan banden. Supermarkten zaten duidelijk in de eerste categorie: op piekmomenten hadden winkelmedewerkers zelfs nauwelijks de tijd om de rekken weer aan te vullen. Hoe ze ondanks die moeilijke omstandigheden toch met goesting en een glimlach op het gelaat bleven werken? Een antwoord kregen we van Jurgen Masselus, die samen met zijn zus zaakvoerder is van supermarkt AD Delhaize in Poperinge en Diksmuide. Zij zetten het afgelopen jaar extra in op automatisering, coaching van medewerkers, duidelijkere overlegstructuren en helderdere communicatie. Beter communiceren Volgens Masselus kiest de onderneming daarmee voluit voor de verdere professionalisering van HR. “Maar uiteraard beseffen wij al langer dan vandaag dat personeel ons grootste kapitaal is”, zegt hij. “Onze medewerkers – 48 in Poperinge, achttien in Diksmuide, telkens aangevuld met enkele tientallen studenten en flexijobbers – zijn het uithangbord van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.