Square. HRR in de retail – Case AD Delhaize. Supermarkt maakt van HR een prioriteit

HR Square 202
2020 was het jaar van alles of niets. Ofwel draaide de business overuren, ofwel legde corona alles aan banden. Supermarkten zaten duidelijk in de eerste categorie: op piekmomenten hadden winkelmedewerkers zelfs nauwelijks de tijd om de rekken weer aan te vullen. Hoe ze ondanks die moeilijke omstandigheden toch met goesting en een glimlach op het gelaat bleven werken? Een antwoord kregen we van Jurgen Masselus, die samen met zijn zus zaakvoerder is van supermarkt AD Delhaize in Poperinge en Diksmuide. Zij zetten het afgelopen jaar extra in op automatisering, coaching van medewerkers, duidelijkere overlegstructuren en helderdere communicatie. Beter communiceren Volgens Masselus kiest de onderneming daarmee voluit voor de verdere professionalisering van HR. “Maar uiteraard beseffen wij al langer dan vandaag dat personeel ons grootste kapitaal is”, zegt hij. “Onze medewerkers – 48 in Poperinge, achttien in Diksmuide, telkens aangevuld met enkele tientallen studenten en flexijobbers – zijn het uithangbord van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.