Square – Internationaal werk

HR Square 163
Behandelingstermijn voor aanvraag gezinshereniging is gewijzigd Door de wetswijziging van de Vreemdelingenwet wordt de behandelingstermijn voor de aanvraag van gezinshereniging in België verlengd van 6 naar 9 maanden. Wat zijn de gevolgen? Wanneer een werkgever een werknemer met een niet-EER-nationaliteit (*) aanwerft, is het mogelijk dat hij zijn niet-EER-partner zal willen meebrengen naar België. De werknemer zelf kan zijn recht op verblijf aanvragen op basis van zijn arbeidskaart. Het is echter mogelijk dat zijn niet-EER-partner niet zal werken en bijgevolg in principe geen autonoom langdurig verblijfsrecht zal hebben in België. De partner kan dan op basis van de procedure tot gezinshereniging een verblijfsvergunning verkrijgen. De behandelingstermijn van deze procedure is door een recente wetswijziging verhoogd van 6 naar 9 maanden.Voor de gezinshereniging met zijn partner is het niet noodzakelijk dat de werknemer gehuwd is met deze partner. Hij kan eveneens herenigd worden met zijn partner met wie hij verbonden is...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.