SQUARE – Maatwerkbedrijven

HR Square 191
Vergeet beschutte en sociale werkplaatsen, sinds 1 januari 2019 – de dag waarop het maatwerkdecreet bis in werking trad – bestaan er alleen nog maar maatwerkbedrijven. En dat brengt ook enkele inhoudelijke verschuivingen met zich mee, bijvoorbeeld over de doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt. Tekst en uitleg vroegen we aan de HR-verantwoordelijken van WAAK en Entiris. Dat het moeilijk is geworden om vacatures in te vullen, daar kunnen ze ook bij de maatwerkbedrijven over meepraten. Groep WAAK uit Kuurne, bijvoorbeeld, dat 2000 medewerkers telt, hoopt dit jaar meer dan 200 jobs in te vullen, waarvan het overgrote deel door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of dat zal lukken, is niet zeker. Zelfs het nieuwe maatwerkdecreet, dat het makkelijker moet maken om uiteenlopende profielen aan te trekken, biedt geen garanties.“Voor 1 januari werkten mensen met een psychosociale problematiek in sociale werkplaatsen en mensen met een mentale en/of fysieke beperking...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.