Square – Nachtwerk. Nachtwerk in de retailsector.. De KB’s en sector-cao’s zijn er, wanneer maken de bedrijven er gebruik van?

HR Square 163
Lees er de nieuwsberichten, studies en rapporten op na, en je moet wel concluderen dat het gebrek aan flexibiliteit op de arbeidsmarkt één van de belangrijke redenen is waarom e-commerce in ons land maar een mager beestje blijft. Veel van wat we bestellen – ook als dat bij een Belgische webshop is – wordt in het buitenland uit het magazijn gehaald, wordt aan de andere kant van de grens verpakt en op transport gezet om pas op het einde van de rit door een Belgische – nou ja... – pakjesbezorger aan onze voordeur geleverd te worden. De reden? De regels op nachtwerk die vandaag gelden in de retailsector. Als het over arbeidstijd gaat, is de arbeidswet van 1971 de basis. Die wet verbiedt nachtarbeid – alle arbeid tussen 20 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends – op een paar opgelijste uitzonderingen na. Om tegen de algemene regel in...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.