Square. Verdedig uw Onderzoek. Leren en employability, een parcours met hindernissen

HR Square 203 (maart-april 2021)
Ellen Houben, verdedig uw onderzoek. “Inzetbaarheid of employability staat hoog op de agenda in veel organisaties en overheden. De focus ligt daarbij vaak op leeractiviteiten. Anderzijds is er geen eenduidige wetenschappelijke evidentie dat werkgerelateerde leeractiviteiten inderdaad de inzetbaarheid verhogen. Bovendien is er weinig empirisch onderzoek naar de relatie tussen leeractiviteiten en inzetbaarheid. Uit een meta-analyse van het bestaande onderzoek blijkt zelfs dat wetenschappers gewoonweg voortbouwen op de idee dat leren inzetbaarheid ondersteunt. Nog uit de meta-analyse blijkt dat het verband tussen leren en inzetbaarheid minder sterk is dan algemeen wordt aangenomen. In mijn onderzoek ging ik na waarom dit verband zwak is. Na in een eerste studie de idee van een een-op-een-relatie tussen leren en inzetbaarheid uit te dagen, onderzochten we in een tweede studie de wederzijdse relatie tussen werkgerelateerd leren en de inzetbaarheid. Anders gezegd: hoe beïnvloeden leren en inzetbaarheid elkaar? Hiervoor analyseerden we data, verzameld op drie tijdstippen,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.