Square – Work Action Heroes. ‘Work Action Heroes’ bij Janssen Pharmaceutica. De werkgever als bouwheer

HR Square 163
VDAB-topman Fons Leroy bespreekt in zijn boek ‘Work Action Heroes’ de problemen die de hedendaagse arbeidsmarkt moet overwinnen aan de hand van zes superhelden. Eén van die superhelden is Silver Fox, die de uitdagingen op de VUCA-arbeidsmarkt overwint door in te zetten op werkbaar werk, jobcrafting en mentorschap. Deze superheld wil af van de rigide loopbanen zonder ruimte voor verandering. Dat is ook wat Mieke Smet, HR-directeur bij Janssen Pharmaceutica, wil bereiken. Smet, die al negentien jaar aan de slag is bij de farmareus, doet dat aan de hand van een specifiek initiatief: de bouw van het ‘Huis van Werkvermogen’. ‘Huis van Werkvermogen’ Het ‘Huis van Werkvermogen’ omvat vier verdiepingen en een dak. Dat dak is het werkvermogen: de mate waarin een medewerker zijn huidige job zowel lichamelijk als geestelijk kán uitvoeren. De eerste drie verdiepingen verwijzen naar wat de medewerker kan én wil. De vierde staat voor wat de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.