Staffing: 50-plussers op de werkvloer. Nog nooit was ervaring zo voordelig

HR Square 51
Nagenoeg 31% van de 50-plussers in Vlaanderen is aan het werk. “Met dit cijfer bengelen we zelfs niet aan de staart van het Europese peloton. Het peloton heeft ons al achter zich gelaten”, commentarieert Mieke Vangramberen, kabinetschef van Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (SP.A). Nederland scoort bijna 47%, Duitsland 48,5% en Denemarken net geen 61% - en dat zijn dan nog drie cijfers voor de 55-plussers. In de groep 25- tot 44-jarigen werkt 86% van de Belgen, ruim 8% meer dan het Europese gemiddelde. “Deze groep werkt erg hard. Daardoor wensen die werknemers vroeg uit te stappen uit het arbeidsproces”, analyseert Vangramberen. “Zo wordt de groep werkenden nog kleiner, waardoor de werkdruk nog groter wordt. We zitten dus in een vicieuze cirkel. Bovendien wordt er weinig geïnvesteerd in ouderen en krijgen zij af te rekenen met heel wat vooroordelen.” Willen we onze sociale welvaart behouden, dan moet die vicieuze...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.