Staffing: Annelies Missotten (GSK Pharma Belux). Veranderen en herstructureren zonder breuken

HR Square 107
Essentie Bij veranderingen moeten vier vragen beantwoord worden: ■1. “Kan ik me nog identificeren met dit bedrijf?” ■2. “Voel ik me nog goed in deze omgeving?” ■3. “Hoe breng ik het nieuws?” ■4: “Hoe geef ik leiding in tijden van ingrijpende veranderingen?” Zelfs de farmaceutische nijverheid blijkt niet immuun voor economische turbulentie. Bij GlaxoSmithKline (GSK) Pharma in Genval moest zelfs één op de vijf medewerkers in België afvloeien in 2009 (69 medewerkers). Er blijven nu nog zo’n 338 medewerkers over in de GSK-farmatak. In totaal stelt het concern meer dan 7000 mensen te werk in België (en 99.000 wereldwijd), verspreid over de divisies Biologicals, Pharma en Consumer Healthcare. De vraag dringt zich dan ook op hoe je kan blijven herstructureren en hoe je je kan blijven aanpassen. Wat voor een klimaat is er nodig om te kunnen gedijen in een omgeving die permanent verandert? Bij GSK is het antwoord duidelijk:...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.