Staffing: Flexibiliteit. Soepeler wet op uitzendarbeid op komst?

HR Square 24
Het aantal uren uitzendarbeid in België steeg in 2004 met 14% (16,6% in Vlaanderen, 11,27% in Wallonië en 8,46% in Brussel). Toch nam het totale aantal verschillende interimwerknemers minder sterk toe, met slechts 3,5%, tot 325.827. Federgon, de vereniging van partners voor werk, leidt daaruit af dat vooral de voltijdse tewerkstelling van uitzendkrachten is toegenomen. De algemene opleving van uitzendarbeid heeft volgens de federatie te maken met de onzekere economische vooruitzichten op korte en middellange termijn. De groei zet zich in het eerste kwartaal van 2005 door, zij het minder sterk, met 10,3%. Tijdelijke arbeid is vooral in trek bij allochtonen en jongeren en ook bij werklozen, zeg maar ‘de kwetsbare groepen’. Allochtonen en Belgen van buitenlandse oorsprong vertegenwoordigen in Vlaanderen 12%, in Wallonië 23% en in Brussel zelfs 44% van de uitzendkrachten. Jongeren zijn goed voor 25% van de uitzendpopulatie en 42% van uitzendwerkers is werkloos. Federgon besluit dat...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.