Staffing: Hoe Arcadis Belgium een medewerker met ADHD aan boord houdt. Werken met ADHD

HR Square 125
Essentie - Ongeveer 5 procent van de volwassenen heeft ADHD. - Concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit zijn obstakels, zeker ook op de werkvloer, maar ze kunnen beslist overwonnen worden. - De gepaste begeleiding lost alle problemen op. - Ook deeltijds thuiswerken kan helpen. Ongetwijfeld denkt u bij het horen van het begrip ADHD veeleer aan een hyperactief kind en niet zozeer aan een collega. Niettemin kampt zo’n vijf procent van de volwassenen met deze aandoening. Het is dan ook best mogelijk dat u wel een collega hebt die kampt met deze stoornis. Welke gevolgen heeft ADHD? ADHD is de afkorting van de Engelstalige term ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’. In het Nederlands spreken we van een ‘aandachtstekort-stoornis met hyperactiviteit’. Het is een grotendeels erfelijk en neurobiologisch bepaalde aandoening, waarbij problemen optreden met het verwerken van informatie in de hersenen. Het gedrag van mensen met ADHD wordt gekenmerkt door aandachtstekort, hyperactiviteit en impulsiviteit....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.