Staffing: Integratie nieuwe medewerkers. Op naar een relationele benadering.

HR Square 31
U bent ervan overtuigd dat de meeste kennis en expertise van uw organisatie zich bevindt bij uw medewerkers? Waarom denkt men dan vaak dat het volstaat nieuwkomers te bedelven onder een pak informatie of een introductierondje in de gebouwen? In hun artikel 'Getting new hires up to speed quickly' in MIT Sloan Management Review van 2005, stellen de auteurs Rollag, Parise en Cross dat zelfs goed georganiseerde Amerikaanse bedrijven bij de introductie van nieuwe medewerkers nog te veel vertrekken van een informatieve benadering in plaats van een relationele aanpak. Het is volgens hen belangrijk dat nieuwkomers contacten leggen en nieuwe relaties aanknopen in de organisatie, want juist daarvan kunnen ze veel leren. Wanneer er in een heel vroeg stadium banden worden gesmeed met collega’s, voelen de nieuwelingen zich ook meteen betrokken bij de organisatie, wat hun motivatie en engagement ten goede komt. In Belgische bedrijven wint de relationele aanpak nog...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.