Staffing: Leugens in het curriculum vitae. Het ware gelaat van de kandidaat.

HR Square 30
Een onderzoek van het Britse adviesbureau The Risk Advisory Group legt de vinger op de wonde. Het doorpluisde in eigen land 3000 cv’s van kandidaat-werknemers uit de financiële sector en kwam tot de vaststelling dat in één op vier cv’s een loopje wordt genomen met de waarheid. Sollicitanten sleutelen vooral aan hun werkervaring en schoolverleden. Begin- en einddata van tewerkstelling en studieperiode blijken uitermate rekbare begrippen te zijn, waardoor periodes van werkloosheid of zittenblijven onder de mat verdwijnen. Populair is ook 'het volgen van een opleiding' gedurende enkele jaren zonder dat ergens een diploma wordt vermeld. Dat de student zijn tijd in de kroeg doorbracht en nooit een getuigschrift behaalde, komt niet ter ore. In enkele gevallen gooien sollicitanten via dubieuze websites zelfs vervalste diploma’s in de strijd. Een klassieker is ook de oppoetsbeurt van functietitels: een bediende wordt al snel een manager en verantwoordelijkheden worden verzonnen of overdreven. In...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.