Staffing: Leugens in het curriculum vitae. Het ware gelaat van de kandidaat.

HR Square 30
Een onderzoek van het Britse adviesbureau The Risk Advisory Group legt de vinger op de wonde. Het doorpluisde in eigen land 3000 cv’s van kandidaat-werknemers uit de financiële sector en kwam tot de vaststelling dat in één op vier cv’s een loopje wordt genomen met de waarheid. Sollicitanten sleutelen vooral aan hun werkervaring en schoolverleden. Begin- en einddata van tewerkstelling en studieperiode blijken uitermate rekbare begrippen te zijn, waardoor periodes van werkloosheid of zittenblijven onder de mat verdwijnen. Populair is ook 'het volgen van een opleiding' gedurende enkele jaren zonder dat ergens een diploma wordt vermeld. Dat de student zijn tijd in de kroeg doorbracht en nooit een getuigschrift behaalde, komt niet ter ore. In enkele gevallen gooien sollicitanten via dubieuze websites zelfs vervalste diploma’s in de strijd. Een klassieker is ook de oppoetsbeurt van functietitels: een bediende wordt al snel een manager en verantwoordelijkheden worden verzonnen of overdreven. In...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.