Staffing: Outplacement. Generatiepact veroorzaakt explosie

HR Square 45
Outplacement is het geheel van diensten en activiteiten in het kader van een individuele begeleiding of een begeleiding in groep. Die begeleiding wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bureau voor rekening van een werkgever en aangeboden aan een ontslagen werknemer. De bedoeling is dat deze laatste zo snel mogelijk werk zou vinden, in loondienst of als zelfstandige. De regeling van outplacement is vastgelegd in Cao 51 van 1992 en Cao 82 van 2002. Het recht op outplacement geldt voor elke werknemer uit de privésector die aan de volgende voorwaarden voldoet: - minstens 45 jaar zijn op het ogenblik van het ontslag - minstens 1 jaar ononderbroken in dienst zijn van de werkgever - niet ontslagen zijn om dringende reden of met het oog op brugpensioen - geen aanspraak kunnen maken op het wettelijk rustpensioen op 60 jaar - de arbeidsovereenkomst werd door de werkgever beëindigd na 15 september 2002. Vanaf 2008...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.