Staffing: Persoonlijkheidsvragenlijsten. Betrouwbare voorspellingen of illusies?

HR Square 13
Niet minder dan 65% van de deelnemers aan onze enquête kent aan de persoonlijkheidstest de grootste voorspellende waarde toe, bij een verplichte keuze tussen dit instrument en de intelligentietest, het checken van referenties en het beoordelen van de studieresultaten. Slechts 16% heeft het meeste vertrouwen in de intelligentietest als voorspeller van professioneel succes. (Voor de volledige resultaten, zie kaderstuk Enquête). Dezelfde quizvraag werd eerder in de VS en Nederland gesteld en leverde gelijkaardige antwoorden op. Dit is zeer treffend, omdat persoonlijkheidsvragenlijsten zeker niet de beste voorspeller van succes in de job zijn. We kunnen het even goed zo stellen: twee op drie van de HR-professionals die deelnamen aan onze enquête zijn gebuisd op dit aspect van methodologische kennis. Nochtans is naar de validiteit van selectie-instrumenten onnoembaar veel en zeer degelijk wetenschappelijk onderzoek verricht. Het toont aan dat de persoonlijkheidsvragenlijst het qua voorspellende waarde met lengtes moet afleggen tegen de intelligentietest...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.