Staffing: Rekrutering en generatiedenken. Zijn we klaar voor Generatie Y?

HR Square 41
Generatie Y staat voor de nieuwe generatie jonge, hoger opgeleide werknemers geboren na 1980, goed voor ongeveer 11% van de Europese werknemers. Deze jongeren groeiden op – althans volgens het verhaal dat er over opgehangen wordt – in welvaart, in een tijdperk zonder angst en armoede, waarin alles bespreekbaar werd. Ze werden aangemoedigd om zo assertief mogelijk te zijn. Het zou gaan om getalenteerde, flexibele en mobiele jongeren die zich het leven niet meer kunnen voorstellen zonder het wereldwijde web, een gsm en draagbare computers. Ze zijn zo gewend aan die nieuwe technologieën, dat ze die ook op het werk zonder nadenken gebruiken. Hoewel ze niet dezelfde ervaring en vaardigheden bezitten als hun voorgangers - de zogenaamde babyboomers - rekenen ze op de technologie om deze gebreken te compenseren. De Vlerick Leuven Gent Management School voerde een onderzoek naar wat deze jonge intreders verwachten van hun toekomstige loopbaan. SD Worx...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.