Staffing: Stappenplan. ‘Employer branding’, hoe begint u ermee?

HR Square 121
Essentie ● ‘Employer branding’ komt uit het domein van marketing en gebruikt heel wat marketingjargon en –metaforen. ● De raakpunten van ‘employer branding’ met HR zijn samengevat in het raakpuntenmodel van Richard Mosley. ● Het instrumenteel-symbolisch framework, vertaald uit marketing naar HR door de Universiteit Gent, helpt de krachtigste elementen te bepalen voor uw ‘employer brand’. ● Symbolische elementen (subjectief, abstract) wegen zwaarder door dan instrumentele (objectief, concreet) voor de aantrekkelijkheid van uw organisatie als werkgever. ● Bepaal uw doelgroep, communiceer gericht en herevalueer uw inspanningen in relatie met de evoluerende interesses van uw doelgroep. “Employer Branding is het promoten, binnen én buiten de onderneming, van een duidelijk beeld over wat de onderneming verschillend maakt als werkgever. ‘Binnen én buiten de onderneming’ is misschien wel het belangrijkste element in die definitie”, stelt Saartje Cromheecke, die aan de Universiteit Gent doctoraal onderzoek voert naar ‘employer branding’ binnen het onderzoeksteam van professor...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.