Staffing: Testinstrumenten. Laat u niet misleiden

HR Square 36
Sla gelijk welk magazine open en u vindt wel een of andere test die u vertelt wie u bent. Ook in het bedrijfsleven staat er bij elke stap die u in uw carrière zet of opleiding die u wil volgen, wel iemand klaar met een test. Tests gebruiken kan zeer nuttig zijn. Het vergroot het inzicht in uzelf, in anderen en in uw relatie met anderen. Althans als de test degelijk, dus wetenschappelijk verantwoord is, en juist gebruikt wordt. Het aanbod, gaande van intelligentietests over persoonlijkheidsvragenlijsten tot assessment centers, is immens groot. Niet elke test heeft echter een solide wetenschappelijke onderbouw. Bovendien zijn testboeren vaak gewiekste verkopers. VOV-Lerend Netwerk bracht enkele experts samen. Zij legden uit aan welke voorwaarden een wetenschappelijke test moet voldoen en hoe u dat kan checken. Tezelfdertijd werden mythes ontkracht en misverstanden rechtgezet. > Valkuilen Professor Filip De Fruyt van Universiteit Gent, gespecialiseerd in differentiële psychologie...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.