Staffing:Rekruteren met sociale media. Sociale netwerksites: goudmijn voor rekruteerders én grabbelton vol pittige info?

HR Square 108
Essentie ■ Solliciteren met een link naar een onlineprofiel is bij Belgische bedrijven niet populair. ■ Sociale media bevatten heel wat informatie over sollicitanten, die beschermd is door de Privacywet. ■ Eind januari 2011 bevatte LinkedIn 681.438 Belgische profielen. ■ 69 procent van de Belgische internetgebruikers is lid van een online sociaal netwerk. ■ Sociale media vragen een nieuwe aanpak in rekruteringscommunicatie. Uit de ‘Workplace Survey’ van Robert Half International blijkt dat 75 procent van de HR-managers en financial executives in België een tastbaar cv met motivatiebrief verkiezen boven een link naar een onlineprofiel. Voor 10 procent van hen hoeft de motivatiebrief niet meer, maar blijft een tastbaar en printbaar cv nodig. Amper 24 procent apprecieert een link naar een onlineprofiel. Van die 24 procent wil 19 procent er een motivatiebrief bij. Voor zijn ‘Workplace Survey’ kreeg Robert Half International reacties van 400 respondenten in België. Van alle deelnemende landen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.