Stagiairs: Een kweekvijver voor toekomstig talent

HR Square 209 (maart-april 2022)
Stagiairs worden nog te vaak beschouwd als goedkope werkkrachten. Twee bedrijven – Ethias en Hans Anders – bewijzen echter dat u van elke stage een waardevolle eerste werkervaring kan maken. Bij de start van elk nieuw schooljaar stelt Ethias zich voor aan de tweede- en derdejaarsstudenten van de hogescholen in Luik en Hasselt. Hoeveel belanden er uiteindelijk in het bedrijf? “Voor corona hadden we in de hoofdzetel in Luik zo’n honderd stagiairs per schooljaar,” zegt Syl Arnols, Head of Human Resources. “In Vlaanderen spreken we over een twintigtal. Sinds de coronapandemie werken we echter veel van huis uit en daardoor kunnen we minder stagiairs aannemen.” “Dat klopt,” beaamt collega Caroline Janssens, Nationaal Verantwoordelijke van het Talent Team en HR-business partner voor de supportdiensten. “Het is veel moeilijker om ervoor te zorgen dat de stagiairs voldoende leerkansen krijgen vandaag. Iemand kan bijvoorbeeld veel leren door naast een collega te zitten, dingen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.