Stagiairs: Een kweekvijver voor toekomstig talent

HR Square 209 (maart-april 2022)
Stagiairs worden nog te vaak beschouwd als goedkope werkkrachten. Twee bedrijven – Ethias en Hans Anders – bewijzen echter dat u van elke stage een waardevolle eerste werkervaring kan maken. Bij de start van elk nieuw schooljaar stelt Ethias zich voor aan de tweede- en derdejaarsstudenten van de hogescholen in Luik en Hasselt. Hoeveel belanden er uiteindelijk in het bedrijf? “Voor corona hadden we in de hoofdzetel in Luik zo’n honderd stagiairs per schooljaar,” zegt Syl Arnols, Head of Human Resources. “In Vlaanderen spreken we over een twintigtal. Sinds de coronapandemie werken we echter veel van huis uit en daardoor kunnen we minder stagiairs aannemen.” “Dat klopt,” beaamt collega Caroline Janssens, Nationaal Verantwoordelijke van het Talent Team en HR-business partner voor de supportdiensten. “Het is veel moeilijker om ervoor te zorgen dat de stagiairs voldoende leerkansen krijgen vandaag. Iemand kan bijvoorbeeld veel leren door naast een collega te zitten, dingen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.