Steven ten Have (Vrije Universiteit Amsterdam). “Brug tussen praktijk en wetenschap: evidence-based veranderen”

HR Square 196
Tik ‘change management’ in op Google en u komt op meer dan 4,3 miljard zoekresultaten uit. Dat hoge aantal toont niet alleen aan dat het onderwerp actueel is, maar ook dat er een grote nood is aan informatie en advies over verandering doorvoeren. Die indruk deelt Steven ten Have. Hij is een pleitbezorger van evidence-based change management, of veranderingsmanagement op basis van de best beschikbare kennis: “Evidence-based werken betekent dat er informatie uit verschillende onafhankelijke bronnen wordt geraadpleegd alvorens er beslissingen worden genomen. De informatie komt uit de volgende bronnen: de specifieke context van de organisatie, de belangen van verschillende stakeholders, de eigen ervaringen en mogelijkheden en de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek.”  Eenduidig taalgebruik is daarbij belangrijk, zegt ten Have: “Managers hebben de neiging alle concepten en begrippen op een hoop te gooien. Let er maar eens op hoeveel woorden ze gebruiken om verandering aan te duiden: change, disruptie, transformatie,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.