Straffe HR-uitspraak: “De verschillen tussen de ploeg’ en ‘den bureau’ zijn al lang achterhaald”

HR Square 210 (mei-juni 2022)
- Kan zonder meer worden bevestigd - Behoeft nuance x Kan niet worden bevestigd Wanneer het gaat om de ‘employee experience’ van ploeg- versus niet-ploegwerkers verwachten we dat klassieke tegenstellingen al lang achterhaald zijn. In welke mate verschillen immers jobs van technici in ploegendienst nog met deze van de dagdienst? Of, is er nog een wezenlijk verschil tussen het blue collar karakter van ploegenarbeid versus het white collar karakter van kantoorwerk? Een scherp onderscheid tussen beide is niet meer van deze tijd, toch? Helaas, deze vlieger gaat niet op. Recent onderzoek suggereert dat beide type werknemers wel degelijk andere kwetsbaarheden of ‘job demands’ vertonen. Ook in hun ‘buffers’ of ‘job resources’, zien we opmerkelijke verschillen. Job Demands: fysieke (over)belasting versus (‘over the top) workload’ Hoe verschillen de percepties van werkers die al dan niet in ploegen werken als het gaat over de kwaliteit van hun job? Een recente metastudie (Van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.