Straffe HR-uitspraak: ‘Groen HRM: oplossingen zijn in de maak’

HR Square 212 (september-oktober 2022)
Kan zonder meer worden bevestigd x Behoeft nuance Kan niet worden bevestigd Wat hebben thema’s als milieu, klimaat en HRM met elkaar te maken? Op het eerste gezicht weinig. HRM laat zich klassiek leiden door strategische (Profit) en mensgerichte (People) overwegingen. Stilaan komen daar ook ruimere Planet-overwegingen bij kijken. Het kan daarbij gaan om maatschappelijke of sociale thema’s zoals diversiteit en work-lifebalance. Nieuw(er) is de verbinding tussen ‘groene’ thema’s en HRM. Vandaag durven we te beweren dat er lovenswaardige pogingen zijn om deze verbinding de nodige handen en voeten te geven. Green mobility is misschien wel de meest gekende. Vaak wordt het thema gekoppeld aan andere actuele thema’s zoals het hybride werken en het kantoor van de toekomst. Initiatieven rond ‘goed werkgeverschap’ hebben dit momenteel goed begrepen. Zo kiest men bij ‘Baanbrekende Werkgevers’ resoluut voor minder en groener onderweg. Waar mogelijk en wenselijk, vervangt de Baanbrekende Werkgever de wagen en...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.