Straffe HR-uitspraak onder de loep. Sociale klasse is een vergeten dimensie in het diversiteitsdenken.

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
  Kan zonder meer worden bevestigd- Behoeft nuance- Kan niet worden bevestigdBevestiging van de straffe uitspraak krijgen we uit onverwachte hoek. In recente nummers van Harvard Business Review wordt meermaals verwezen naar het belang van socio-economische klasse in het diversiteitsdebat. Nu is Harvard Business Review misschien niet de bron waarvan je meteen zou denken dat klasse(bewustzijn) tot de kernthema’s zou behoren tot het managementdiscours. En toch, koppen als ‘Diversity. Why Companies Should Add Class to Their Diversity Discussions’ en ‘The forgotten Dimension of Diversity. Social class is as important as race and gender’, liegen er niet om. Natuurlijk, de Amerikaanse en ruimere Angelsaksische traditie kent minder sociale gelijkmakers dan de onze. Dat maakt dat de relevantie om sociale klasse toe te voegen aan het diversiteitsdebat anders is. Toch blijven er ook in een Europese en Belgische traditie voldoende empirisch onderbouwde argumenten om socio-economische achtergrond mee(r) te betrekken in ons doen...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.