Straffe HR-uitspraken onder de loep (8). “Bazen van vroeger en nu: ze zijn geen snars veranderd”

HR Square 195
- Kan zonder meer worden bevestigd- Behoeft nuance- Kan niet worden bevestigd Motivatie door zinvol werk en erkenning Voor Herzberg, een van de belangrijkste arbeidspsychologen rond motivatie uit de jaren 1950, was het duidelijk. Langs de ene kant waren er hygiënefactoren, zoals een veilige werkomgeving en een goed loon. Deze moesten op orde zijn, anders riskeerde men sociale onrust. Deze factoren bevorderden de motivatie evenwel niet. Onze grootouders werden net zoals wij nu vooral gemotiveerd door zinvol werk, werk waarin we autonomie en verantwoordelijkheid krijgen, kunnen groeien, successen boeken en erkend worden. Waar de uitdaging voor onze grootouders er vooral uit bestond om binnen een hiërarchische, top-down organisatie toch voldoende autonomie en ademruimte te claimen, doen huidige generaties werknemers dat nog steeds. Boosdoener nu is vaak niet meer (alleen) de strakke hiërarchie en de doorgeslagen arbeidsdeling, wel de hoge werkdruk die meer en meer als nieuwe splijtzwam fungeert tussen werkgever...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.