Straffe HR-uitspraken onder de loep. “If you want the bias out, get the algorithms in”

HR Square 194
- Kan zonder meer worden bevestigd- Behoeft nuance- Kan niet worden bevestigd Onder het motto ‘If you want the bias out, get the algorithms in’ maken nieuwe en hippe concepten als HR Analytics, Artificiële Intelligentie (AI), Machine Learning, Predictive Analytics vandaag furore. HR moet definitief af van de beslissingen op buikgevoel en zich meer en meer laten leiden door harde data en objectieve voorspellingen. Op deze manier maken we minder fouten en zit er minder ruis (‘bias’) op HR-beslissingen. Maar klopt deze veronderstelling wel? Match made in heaven? Toegegeven, het potentieel van de digitalisering en de nieuwe technologie is enorm. Kijken we maar naar de vertrouwde toepassingen ervan binnen ons dagelijks leven. Denk aan Netflix, Spotify en Youtube. Deze programma’s kunnen je waar en wanneer je maar wil razendsnel helpen met het vinden van jouw favoriete video’s en liedjes. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat HR graag een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.