Straffe uitspraken onder de loep (5). “Meaning is the New Money”

HR Square 193
 kan zonder meer worden bevestigd behoeft nuance kan niet worden bevestigd Meaning versus bullshit Onlangs ging een bijzonder gemotiveerde, getalenteerde HR-collega vrijwillig vervroegd op pensioen. Ik schrok. Zij was voor mij het toonbeeld van een werknemer die haar diepste ziel stak in haar werk en hierdoor ook bijzonder succesvol was. Zij bekende dat zij haar job bijzonder graag deed, haar job ook zeer zinvol achtte, de uitdagingen en het bedrijf bijzonder hard zou missen. Maar als puntje bij paaltje kwam, bekende zij tevens dat haar werk voor een bepaald percentage ook uit ‘bullshit’ bestond. Vooral de micropolitiek en bepaalde hardnekkige praktijken en gewoonten binnen de bedrijfscultuur, leken haar danig de keel uit te hangen. Deze bullshitpraktijken hadden haar over de streep gehaald om toch in te gaan op een voorstel voor vervroegd vertrek. Het was de eerste keer dat ik zo frappant geconfronteerd werd met de relativiteit en de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.