Successieplanning. Zoeken naar de managers van morgen

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
Wat als uw operationeel directeur morgen zijn/haar ontslag indient? Haalt u dan gewoon even de schouders op? Dan is de kans groot dat u aan successieplanning doet en een pijplijn aan talent hebt klaar zitten om uitdagingen als deze het hoofd te bieden. Volgens HR-professor Dirk Buyens van Vlerick Business School is successieplanning, zeker bij de grote, internationale bedrijven in ons land, goed ingeburgerd. Een gevolg van de toenemende onvoorspelbaarheid, denkt hij. “Ondernemingen moeten vandaag sneller kunnen anticiperen op veranderingen in de markt. Ook werknemers zijn minder honkvast geworden. Beide ontwikkelingen maken dat een bedrijf niet anders kan dan met opvolging op lange termijn bezig te zijn. Strategic workforce planning, waar successieplanning onder valt, gaat over het vastleggen van wat een bedrijf morgen nodig heeft, zowel in kwantiteit als in kwaliteit. Het gaat over sleutelfuncties detecteren en erover waken dat die te allen tijde zijn ingevuld.” HR als facilitator Wie...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.