Talentmanagement. ‘Talent on demand’. Talent is de nieuwe valuta

HR Square 182
De manier waarop bedrijven vandaag omgaan met talent is niet meer van deze tijd. Hoog tijd dus om het talentmanagement van de 21ste eeuw uit te tekenen. Zo luidde het centrale thema van de masterclass ‘Talent on demand’ die HR Square en Antwerp Management School organiseerden. Vroeger was het bij manier van spreken redelijk eenvoudig om een talentmanagementbeleid uit te stippelen. Aan de hand van formele planningtools konden toekomstige talentnoden gedetecteerd worden. Toen kon nog met vrij grote zekerheid voorspeld worden hoe de strategie er binnen vijf jaar zou uitzien. Vandaag echter is het vrijwel onmogelijk te voorspellen wat er binnen vijf jaar zal gebeuren. En is het dus zeer moeilijk te voorspellen welke talenten nodig zijn, laat staan te weten waar je die zal vinden.Uit een livepoll blijkt eveneens dat organisaties veel vragen hebben over hun talentmanagement. Op de vraag ‘Wat is de grootste uitdaging op het vlak van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.