Teams (her)opbouwen – Academische inzichten. Belangen van individu én team met elkaar verzoenen

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
    Sinds 1 juli is telewerken niet langer verplicht (wel nog sterk aangeraden) en kunnen werknemers weer voltijds op kantoor terecht. Of ze dat ook in grote getale zullen doen, is zeer de vraag. Nu ze de voordelen van telewerk hebben ervaren, geven veel werkgevers en werknemers de voorkeur aan een hybride werkvorm. Drs. Tjebbe Verwest, docent/onderzoeker HRM aan de Hogeschool van Amsterdam, vindt het alvast een logische evolutie, al brengt ze volgens hem uitdagingen rond teamwork met zich mee. “De discussie over het hybride werken draait vandaag sterk rond de vraag hoeveel dagen een medewerker mag thuiswerken. Het vraagstuk wordt daarmee heel sterk op het individu gericht, terwijl de noden van het team en de organisatie als geheel naar de achtergrond verschuiven. Teamprestaties, de onderlinge relaties en het teamfunctioneren staan daardoor onder druk.”Argumenten daarvoor vindt Verwest in de studie naar thuiswerk die hij en zijn collega-onderzoeker, dr. Wouter...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.