Teams (her)opbouwen: Case Zorgbedrijf Meetjesland. “We zijn één team”

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
  Zorgbedrijf Meetjesland is een relatief jonge organisatie. Het ontstond in 2018 als de overkoepelende organisatie voor ouderen- en thuiszorg van de OCMW’s in Evergem, Maldegem en Deinze (Nevele). Het Zorgbedrijf Meetjesland omvat vijf woonzorgcentra, 168 assistentiewoningen, een dienst gezinszorg, een dienstencheque-onderneming, een dienst warme maaltijden en een collectieve dagopvang. Alles samen werken er 730 medewerkers. “Het voorbije jaar was zeer zwaar. Doordat we als welzijnsvereniging enkel met zorg, woonzorg en thuiszorg, bezig zijn, was iedereen, ook van de ondersteunende diensten, zeer betrokken en konden we snel schakelen. Meer dan honderd personeelsleden raakten de voorbije maanden met het virus besmet. In elk woonzorgcentrum hebben we in de eerste en tweede golf cohortafdelingen moeten inrichten. Op een gegeven moment in de tweede golf moest het leger zelfs inspringen”, vertelt Nathalie Thienpont, Directeur HRM van Zorgbedrijf Meetjesland. Tegelijk zag ze ook mooie dingen op de werkvloer. “Alle medewerkers hebben meer dan het...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.