TEAMVISIE. Case: goudengids.be. Zoek de grootste gemene deler: teamvisies en interne mobiliteit

HR Square 159
Onlangs organiseerde de bekende communicatie- en marketingaanbieder goudengids.be een ‘team tasting’-evenement op de hoofdzetel in Antwerpen. ‘Team tasting’? In dit geval ging het concreet om een interne beurs waarop 27 teams op een creatieve manier hun teamvisie aan de rest van de organisatie overbrachten. Het doel? Het draait voornamelijk om de teams hun visie te leren formuleren, maar zeker ook om de interne samenwerking te optimaliseren én om de interne mobiliteit te verhogen. Het belangrijkste uitgangspunt voor dit event was een gemis aan een doorleefde visie op teamniveau. Op organisatieniveau is die visie heel helder en duidelijk. Ieder kwartaal wordt op meetings de link tussen de realisaties en de strategie gecommuniceerd, wat die visie steeds weer naar voren brengt. Delfine Van Boxlaer, Head of Talent Acquisition & Development bij goudengids.be, stelde op basis van gesprekken met leidinggevenden evenwel vast dat voor hen de visie van het bedrijf en de eigen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.