Telewerk

HR Square 208 (januari-februari 2022)
Dat telewerk door de coronacrisis een enorme toename kende, betekent uiteraard niet dat het voordien onbekend was. Al langer bestaan er federale regels om dat telewerk in goede banen te leiden. De cao 85 bundelt de afspraken rond structureel telewerk. Het occasionele telewerk wordt geregeld door de wet-Peeters, de wet betreffende werkbaar en wendbaar werk. De vakbonden zouden beide regelgevingen graag gecombineerd zien in een nieuwe cao of in een herwerkte versie van cao 85. Daarbij willen ze een aantal elementen overnemen uit cao 149. Die regelt het aanbevolen of verplichte telewerk in coronatijden. Naast dat federale regelgevende kader kunnen ook op sector- of bedrijfsniveau afspraken rond telewerk worden uitgewerkt. Bedrijven kunnen daarbij opteren voor een formeel instrument zoals een ondernemings-cao of een passage in het arbeidsreglement. Maar er zijn ook ondernemingen die kiezen voor een policy of een ander minder formeel kader. “Binnen de Nationale Arbeidsraad (NAR) gaan we...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.