Telewerk: Help, mijn telewerker is niet thuis

HR Square 1
Zowat 150.000 Belgen doen geregeld telewerk. In de Europese Unie verdubbelde het aantal telewerkers de voorbije drie jaar tot 20 miljoen. Dat komt neer op 13% van de totale Europese beroepsbevolking in de privé-sector. België houdt het op ruim 10%. De cijfers stammen van twee enquêtes, een Europese van het Duitse centrum voor communicatie- en technologie-onderzoek Empirica, en een Belgische rondvraag van Alcatel en onderzoeksbureau InSites. De cijfers lijken overdreven, maar niet alle telewerkers verrichten hun werk thuis (zowat de helft) en slechts een minderheid (15%) is voltijds telewerker. Empirica onderscheidt vier soorten telewerk: 1. Thuistelewerk: werknemers die ten minste één dag per week thuis werken. 2. Supplementair telewerk: enkele uren die bovenop de voltijdse bezigheid op het werk thuis nog worden geklopt. 3. Mobiele telewerker: het kaderlid op zakenreis met toegang tot het bedrijfsnetwerk via het internet. 4. Zelfstandige telewerkers. De sterke stijging van het aantal telewerkers is niet...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.