Tewerkstelling van ex-gedetineerden. “Waarom zou je goede kandidaten uitsluiten omdat ze in de gevangenis zaten?”

HR Square 208 (januari-februari 2022)
  De auteurs van een artikel in het Franse online tijdschrift Champ pénal/Penal field stelden in 2007 vast “dat het recidivepercentage aanzienlijk daalt, tussen 20 en 50 punten, voor degenen die de gevangenis verlaten en een vaste baan hebben, maar dat de overgrote meerderheid van de ex-gedetineerden niet in deze categorie valt.” Of deze cijfers ook toepasbaar zijn op ons land vandaag, is niet duidelijk. Maar een job is wel cruciaal voor ex-gedetineerden om hun leven weer op de rails te zetten.Eenvoudig is dat niet, vertelt Ingrid Verduyn, CEO en medeoprichter van WaW. Haar bedrijf, actief in interim, werving en selectie, organiseert het sociaal tewerkstellingsproject Make it Work. Dat doet het met de winst uit haar private arbeidsbemiddeling. Met Make it Work begeleidt WaW 17- tot 25-jarigen met een gerechtelijk verleden naar duurzaam werk. “Het leven van die jongeren is soms zo moeilijk dat het impact heeft op hun professionele...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.