Thema: Hoofdelijke aansprakelijkheid voor bepaalde schulden van onderaannemers. Hoe wordt strijd tegen sociale fraude opgevoerd?

HR Square 120
Essentie ● In enkele risicosectoren is de opdrachtgever of aannemer hoofdelijk aansprakelijk voor een deel van de betaling van de sociale en fiscale schulden van zijn medecontractant (onderaannemer), opgebouwd zowel voor als tijdens de uitvoering van de overeenkomst. ● In enkele risicosectoren is de opdrachtgever of aannemer ook hoofdelijk aansprakelijk voor niet-betaalde of te weinig betaalde lonen aan werknemers van de onderaannemers. ● De ‘risicosectoren’ moeten nog door een K.B. worden bepaald. Het gaat, naast de bouw, wellicht om de vleessector, de horeca en de bewakingsdiensten. ● Strijd tegen deeltijds zwartwerk wordt opgevoerd door bij niet-registratie van afwijkingen op het deeltijdse uurrooster te stellen dat de werknemer voltijds werkt. Een aantal van de aangekondigde maatregelen werden al opgenomen in de Programmawet van 29 maart 2012. Dat een dergelijk project al vier maanden na de regeringsverklaring door het parlement is geloodst en in het Belgisch Staatsblad van 6 april 2012 is...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.